آفاق!
همراه خانواده‌های شنوای دارای فرزند ناشنوا

آفاق، همراه خانواده های شنوای دارای فرزند ناشنوا

تیم سلامت ناشنوا که در راستای ارتقای سلامت ناشنوایان فعالیت میکند، با راه اندازی آفاق سعی دارد تا در کنار والدین شنوایی که فرزند ناشنوا/کم‌شنوا دارند باشد. هدف تیم آفاق حمایت از والدین شنواست تا آنها را در مسیر تصمیم گیری های دشوار برای مسائل مهم مربوط به رشد کودک خود با حضور متخصصان همراهی کنیم. این همراهی می تواند شامل ارائه مطالب تخصصی و علمی در رابطه با شناخت هرچه بهتر و بیشتر شما از ناشنوایی باشد، یا معرفی مشاورانی که به طور تخصصی در این حوزه کار کرده اند، یا مشاوره با افرادی که خود کم شنوایی یا ناشنوایی را تجربه کردند. در این مسیر، فارغ از تصمیم شما برای فرزندتان، ما کنار شما هستیم.

من مهسا تهذیبی هستم. کم شنوا هستم و فرزند خانواده ناشنوا.

فارغ التحصیل ارشد اپیدمیولوژی از دانشگاه تهران. پایان نامه ام در رابطه با سواد سلامت جامعه ناشنوا بود و متوجه شدم که پایین بودن سطح سواد سلامت ناشنوایان با عدم دسترسی ناشنوایان به اطلاعات موجود به دلیل تفاوت زبانی رابطه داره. با شروع همه‌گیری کرونا تصمیم گرفتم، صفحه اینستاگرامی به اسم سلامت ناشنوا باز کنم تا اطلاعات مربوط و پروتکل های اعلامی رو با زبان اشاره در آنجا پست کنم، این اولین قدم ما برای ایجاد دسترسی بود. 

با کنکاش بیشتر در جامعه ناشنوا، متوجه شدم مهمترین زمان هر ناشنوایی دوره کودکی او و شروع زمان یادگیری زبان اشاره اش است. تصمیم گرفتیم تا با لیلا آفاق رو راه‌اندازی کنیم تا در کنار والدین شنوایی که فرزند ناشنوا دارند، باشیم. ما در کنار تیم پزشکی، کنار شما هستیم تا بتوانیم بعد دیگری از وجود و نیاز فرزندتان را به شما بازگو کنیم. همراه و همدل شما هستیم.

سلام. لیلا وزیری هستم. میتوانید لیلا صدایم کنید.

سلام. لیلا وزیری هستم. میتوانید لیلا صدایم کنید.
سال ۱۳۹۴-۱۳۹۷ دوره ی کارشناسی ام را در رشته ی جامعه شناسی آموزش و پرورش گذرانده ام، و از همان دوران به یادگیری در مورد تبعیض ها و نابرابری ها بر ناشنوایان در جامعه و تلاش در جهت کاهش آنها علاقمند شدم.
سال ۱۳۹۷، در کنار کار، یادگیری زبان اشاره ایرانی را شروع کردم و همچنان که درکم از فرهنگ غنی ناشنوا بیشتر شد، مشتاق شدم در این حوزه کار کنم تا هم خودم رشد کنم و هم سهمی در رشد جامعه داشته باشم.
به دلیل علاقه و باورم به مادرها و پدرها و کار سختشان، و اهمیتی که رشد و یادگیری کودک در سنین اولیه اش دارد، با مهسا تهذیبی در سلامت ناشنوا همراه شدم با این هدف که مسیر ناشناخته و ناهموار والدگری را کمی روشنتر و هموارتر کنیم، و شاید هم ببینیم که آنقدرها هم که بنظر میرسید، سخت و ناهموار نیست.
به عنوان والد شنوای کودک ناشنوا چیزهای زیادی باید یاد بگیریم و اشتباهات زیادی خواهیم کرد. اشکالی ندارد. شنوایی مانعی برای رشد فرزندانی سالم، خرسند و توانمند نیست. امیدوارم آفاق بتواند یک همراه همدل، پذیرا و پاسخگو در این مسیر زیبا و پر از رشد برای والدین شنوا باشد.

اردوان گیتی

من اردوان گیتی هستم. در تلاش هستم که آگاهی‌رسانی برای احقاق حقوق زبانی-فرهنگی ناشنوایان را گسترش دهم

من در یک خانواده‌ی ناشنوا در تهران به‌دنیا آمدم و در دنیای ناشنوا بزرگ شدم. کودکستان را در مدرسه‌ی باغچه‌بان شماره 5 گذراندم. ابتدایی و راهنمایی به مدرسه‌ی باغچه‌بان شماره 3 تهران رفتم و پس از آن وارد هنرستان شدم و در رشته‌ی کامپیوتر- نرم افزار ادامه تحصیل دادم. فعالیت‌های خود در زمینه‌ی آموزش و آگاهی‌رسانی در زمینه‌ی حقوق ناشنوا را از سن 9 سالگی در جامعه‌ی ناشنوا و با پدر و مادر و خواهر ناشنوای خود آغاز کرده‌ام. من مدافع حفظ و گسترش زبان اشاره‌ی طبیعی و مترجم زبان اشاره‌ی ایرانی هستم و در این زمینه فعالیت‌های زیادی داشته‌ام. از جمله‌ی این فعالیتها، تدریس زبان اشاره به کودکان شنوا در موسسه پژوهشی کودکان دنیا و همچنین سخنرانی در یونیسف در رابطه با حقوق کودکان ناشنوا در دوره‌ی نوجوانی‌ام است. من در تلاش هستم که آگاهی‌رسانی و فعالیت برای احقاق حقوق زبانی-فرهنگی ناشنوایان را گسترش دهم تا جایی که فرد ناشنوای ایرانی نیز مثل یک فرد شنوا در جامعه زندگی کند بدون اینکه هویت ناشنوای خود را پنهان یا حذف کند و همچنین کودکان ناشنوا و کم ‌شنوا بتوانند با هویت و زبان ناشنوا با افتخار در جامعه زندگی و رشد کنند. برای ادامه‌ی تحصیل و به منظور ارتقا دانش خود در زمینه‌ی ناشنوایی وارد دانشگاه گلودت آمریکا، تنها دانشگاه ناشنوایان جهان شدم و دکترای خود را در رشته‌ی زبان‌شناسی زبان‌اشاره دریافت کردم.